Λίγα Λόγια.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΝΤΟΥ


Καλωσήρθατε στην

Σελίδα μας.


Τα Βιολογικά Κτήματα της οικογένειας Κόντου βρίσκονται στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στην Ερμιόνη Αργολίδας. Το κεντρικό κτήμα που βρίσκεται το Φυτώριο και η μονάδα τυποποίησης είναι στο 5ο χλμ του παραλιακού δρόμου από την Ερμιόνη προς το Πορτοχέλι στην περιοχή με τοπωνύμιο “Ποτόκια”.

Τα Βιολογικά Κτήματα ξεκίνησαν να καλιεργούνται στις αρχές του 20ου αιώνα απο τον Δημήτριο Κόντο και συνεχίζουν να καλιεργούνται τεσσερεις γεννιές μετά απο τους απογόνους του με τις ίδιες παραδοσιακές και βιολογικές πρακτικές.

Η κύρια καλλιέργεια στο κτήμα “Ποτόκι” είναι οι Ροδιές της Ερμιόνης. Στο κτήμα καλλιεργούνται 5.000 ροδιές , 1.500 εσπεριδοειδή (μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ, κ.α.) και αρκετά άλλα καρποφόρα.
Το κτήμα είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης.

Τα παλιά κτηρια, το αλώνι στο λόφο, το μαγκανοπήγαδο με την παλιά στέρνα, όπως και κάποια αιωνόβια δέντρα (ροδιές, ελίες, χαρουπιές) σας ταξιδεύουν στο παρελθόν του κτήματος.

Επιστρέφοντας στο παρόν μπορείτε να επισκεφθείτε την σύγχρονη μονάδα τυποποίησης που διαθέτουμε και να γευτείτε τα προϊόντα μας.

Γύρω από το κεντρικό κτήμα βρίσκονται και οι ελαιώνες της οικογένειας. Περισσότερα από 3.000 ελαιόδεντρα μας παρέχουν το εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο (ΠΟΠ Κρανιδίου) και τα άλλα προϊόντα ελιάς.

Στους λόφους με τοπωνύμιο “Κόκκινη Πέτρα” λόγω του χαρακτηριστικού κόκκινου πετρώματος της συγκεκριμένης περιοχής, φύεται ο παλαιότερος ελαιώνας της οικογένειας, αποκλειστικά με ελιές απο την ποικιλία “Μανάκι” με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το έντονο άρωμα και την γλυκιά γεύση. Απο αυτόν τον ελαιώνα ο παππούς Δημήτρης κράταγε πάντα το λάδι για την οικογένεια του.

Συνεχίζοντας την πρακτική της συγκαλλιέργιας του παππού Δημήτρη διατηρούμε και άλλα καρποφόρα δεντρα στους ελαιώνες όπως χαρουπιές, συκιές, αμυγδαλιές και φραγκοσυκιές που λειτουργούν και παράλληλα ως φράκτες.

Συνολικά η οικογένεια καλλιεργεί περισσότερα από 400 στρέμματα γής εφαρμόζοντας τη Βιολογική Καλλιέργεια και την μέθοδο της Αειφόρου γεωργίας χρησιμοποιώντας καινοτόμους τρόπους για την εξοικονόμηση ύδατος. Αυτά τα κτήματα παράγουν τα εξαιρετικά βιολογικά προϊόντα που διαθέτουμε στις Βιολογικές Αγορές της Αττικής και σε επιλεγμένα καταστήματα από το 2005.


X